Blokováno od pošty dokud nezaplatím VPN?

Jsem uživatel zdarma Protonmail, který si také předplatil placený ProtonVPN.

Když moje předplatné VPN expirovalo, byl jsem zablokován od bezplatné pošty, dokud jsem neprovedl platbu. Potřeboval jsem okamžitě přistup k e-mailům, takže jsem zaplatil.

Podal jsem hlášení, jestli se Protonmail o toto stará, protože to v podstatě drží moje bezplatné, ale kritické služby za výkupné, ale (jak jsem očekával) protože jsem už zaplatil a nebyl jsem již blokován, uzavřeli tiket.

To se jeví jako hrozná praxe v nejlepším případě a klamavá v nejhorším.

Bude to opraveno?

Něco zde není správně. Obvykle nezablokujeme účty bez varování kvůli platebním problémům. Existuje dvoutýdenní lhůta a posíláme také dvě upozornění na opoždění platby. Jediný čas, kdy vás zablokujeme bez varování, je v případě bankovního podvodu (zpochybnění platební karty).

Co se týče vaší druhé otázky, Proton účty jsou propojené ve výchozím nastavení. Dnes to jsou jen ProtonMail a ProtonVPN, ale v budoucnu s ProtonDrive, ProtonCalendar atd., bude propojení také zůstat, protože to usnadňuje přihlášení pouze jedním přihlášením k ProtonX a být přihlášen také k ProtonY. Hodně lidí tento systém také oceňuje, protože poskytujeme slevy na balíčky, takže pokud máte placený ProtonMail i ProtonVPN, získáte slevu 20 % na obojí.

Nicméně, toto propojení násilně nenutíme, takže si to můžete odhlásit tím, že si vytvoříte samostatný účet pro ProtonMail a ProtonVPN. To znamená, že máte dvě různé přihlašovací údaje, ale vaše účty jsou nyní plně oddělené. Proto vás nikdy nenutíme k situaci, kdy neplatba za jednu službu povede k pozastavení jiné, ale pokud používáte propojený účet, pak se to nutně stane, protože fakturace je integrovaná napříč všemi systémy. Ale opět, je možné odhlásit se tím, že si vytvoříte dva účty.

Rozumím tomu z velmi krátkodobé obchodní perspektivy (24-48 hodin), ale z pohledu dlouhodobé reputace je všechno. „Všechna civilizace stoupají a klesají, jak bylo ukázáno v celé historii.“ Google nebo YouTube si možná myslí, že budou navždy, ale pokud budou pokračovat v takové taktice, která lidi dráždí, lidé odejdou a jiný podnik bude zaplňovat vacuum za nimi.

Nejlepší obchodní taktika podle mého názoru?

Ukázat, že opravdu pečujete o své zákazníky.

Oni to budou oplácet.

Jedna firma, za kterou jsem dříve pracoval, měla motto: „Pokud poskytnete dobrou službu nebo produkt, máte štěstí, pokud váš klient řekne o tom jednom člověku – ale pokud poskytnete špatnou službu nebo produkt, buďte si jisti, že tento člověk o tom bude říkat komukoliv poslouchá – a tato zpráva bude dále šířit.“