Betternet se stále objevuje v záznamech mého routeru jako nejčastější služba kontaktovaná

Betternet je něco, co se stále objevuje v záznamech mého routeru jako jedna z pěti největších trafických služeb a nejsem si jistý proč. Podle mého názoru je to klient VPN, zkoušel jsem oddělit zařízení v DHCP podle vlastníka, abych zúžil nějaké nápady a zachytil trendová data, nejsem si jistý, ale vypadá to, že by to mohlo být spojeno s iOS zařízeními. Ví někdo něco o tom?

To se zdá být zvláštní věc, která se objevuje v tvých záznamech, a bylo by užitečné pochopit více o tvé domácí síti a uživatelích. Kolik je uživatelů, kolik je dospělých, jsou někteří pracující z domova přes VPN, kolik je počítačů, jaký operační systém, jsou tam nějaká IoT zařízení apod.

Několik možných vysvětlení:

1. Navštěvujete stránky, které vám zobrazují reklamy zaměřené na tuto službu, ale i v tomto scénáři byste viděli domény s inzeráty místo klienta, pokud na to nekliknete.

2. Někdo v síti používá tuto službu.

3. Máte v síti malware, který kontaktuje domov přes VPN připojení.

Nevím, jaké schopnosti má váš router, ale kdyby to bylo na mé síti, zablokoval bych doménu a IP na pihole nebo routeru a zjistil, kdo si stěžuje.

Tak si myslím, že už vím, o co jde. Když jsem to zablokoval, ztratil jsem možnost používat Wi-Fi volání na iPhonech v podsestavě. Nejsem si jistý, jestli je to specifické pro operátora, ale zdá se, že ano, a to by vysvětlovalo i časy používání služby.

Připomíná mi to čas, kdy jsem nemohl přijít na to, co je to za zařízení LG v mé domácí síti, tak jsem ho zablokoval. Nakonec se ukázalo, že to je Pixel 2 XL mé manželky, které je vyrobeno firmou LG.