Automatické zapnutí Quick Connect v aplikaci ProtonVPN

[Vyřešeno] s řešením od u/HunterXProgrammer

Ahoj všichni

Jsem uživatelem aplikace ProtonVPN a hledám způsob, jak automaticky povolit funkci Quick Connect. Z nějakého důvodu má aplikace při spuštění problémy s připojením (blokuje mi přístup k internetu, dokud ručně neaktivuji připojení, nevím, jestli je chyba v aplikaci, síti nebo zařízení…) Takže bych rád použil funkci Quick Connection později, ale chci ji automatizovat pomocí Taskeru.

Aplikace ProtonVPN (balíček: ch.protonvpn.android) má rychlou dlaždici s přepínačem Quick Connection. Předpokládám, že bych mohl poslat intent pro povolení/zakázání, ale zatím jsem nezjistil, jak ji správně nastavit. Pomocí této aplikace jsem našel tuto službu v aplikaci Proton. Zkoušel jsem použít akci Send Intent v Taskeru s těmito parametry:

Akce: com.protonvpn.android.components.QuickTileService
Kategorie: žádná
Mime typ:
Data:
Extra:
Extra:
Extra:
Balíček: ch.protonvpn.android
Třída:
Cíl: Služba

Ale zdá se, že to nepovede ke správnému povolení Quick Connect. Nejsem v této oblasti moc zkušený, tak potřebuji rady. Může mi někdo poradit? Předem díky

Zkontroluj “17)” na seznamu - https://www.reddit.com/r/tasker/comments/uiabel/comment/i7cjbng/

Provedl jsem rychlý průzkum a zkoušel jsem použít akci Run Shell s tímto příkazem:

am startservice -n ch.protonvpn.android/com.protonvpn.android.components.QuickTileService

Bohužel, stále bez úspěchu

Podařilo se ti to vyřešit?

Ó ano, funguje to naprosto skvěle! Díky moc! A myslím, že z tvého seznamu využiji ještě víc, je to velmi užitečné!

Teď chápu, o co v tomto projektu jde. Aktivuje/deaktivuje stále-on VPN připojení na vyžádání, že? Pokud povolím stále-on, VPN se při bootu spustí a opět zablokuje přístup k internetu :slight_smile: Raději bych se vyhnul aktivaci stále-on připojení.

Na mém druhém zařízení dostávám tuto chybu z příkazu shell:

20.44.28/Variables doreplresult: |connectivity.setAlwaysOnVpnPackage(0,"%package",1)| -> |connectivity.setAlwaysOnVpnPackage(0,"ch.protonvpn.android",1)|
20.44.28/Variables doreplresult: |connectivity.setAlwaysOnVpnPackage(0,"%package",1)| -> |connectivity.setAlwaysOnVpnPackage(0,"ch.protonvpn.android",1)|
20.44.28/E Run Shell: ->
20.44.28/Shell runBackground connectivity.setAlwaysOnVpnPackage(0,"ch.protonvpn.android",1) root: true timeout: -1
20.44.28/Shell start process-thread ID 682
20.44.28/E add wait type Shell1 time 2147483647
20.44.28/E add wait type Shell1 done
20.44.28/E add wait task
20.44.28/E Error: null

Myslím, že jsem dal Taskeru všechna možná oprávnění a root přístup. Co může být špatně?

Ano, používám tento úkol, funguje velmi dobře: Tasker Share

Zkuste vytvořit “Profil > Událost > Odpojení zařízení”, aby při vypnutí zařízení spustil úkol Universal VPN Stop, který odstraní připojení stále-on.

Aby při příštím spuštění nedocházelo k blokování internetu.

Upravit - Podívejte se na komentář níže.

No, vypadá to, že jsem to neměl. Používám aplikaci Tasker Permissions na Windows a po udělení všech oprávnění to začalo fungovat.