Automatické povolení Quick Connect v aplikaci ProtonVPN

[Vyřešeno] s řešením od u/HunterXProgrammer

Ahoj všichni

Jsem uživatel aplikace ProtonVPN a hledám způsob, jak automaticky povolit funkci Quick Connect. Z nějakého důvodu má aplikace při startu problémy s připojením (blokuje mi přístup k internetu, dokud to ručně nepovolím, nevím, jestli je to chyba aplikace, nebo moje sítě či zařízení…) Proto bych chtěl používat funkci Quick Connection trochu později, ale rád bych to automatizoval pomocí Taskeru.

Aplikace ProtonVPN (balíček: ch.protonvpn.android) má rychlou dlaždici s přepínačem Quick Connection. Předpokládám, že bych mohl poslat intent k jejímu zapnutí/vypnutí, ale zatím jsem nenašel správný způsob, jak to nastavit. Pomocí této aplikace jsem našel tuto službu v aplikaci Proton. Zkoušel jsem použít akci Send Intent v Taskeru s těmito parametry:

Akce: com.protonvpn.android.components.QuickTileService
Kategorie: žádná
Mime Typ:
Data:
Extra:
Extra:
Extra:
Balíček: ch.protonvpn.android
Třída:
Cíl: Služba

Ale zdá se, že to nepovede k aktivaci Quick Connect. Nejsem v Intentích moc zručný, takže potřebuji rady. Může mi někdo poradit? Předem díky.

Zkontrolujte “17)” v seznamu - https://www.reddit.com/r/tasker/comments/uiabel/comment/i7cjbng/

Provedl jsem rychlé vyhledávání a zkoušel jsem použít akci Run Shell s tímto příkazem:

am startservice -n ch.protonvpn.android/com.protonvpn.android.components.QuickTileService

Bohužel stále žádný úspěch

Podařilo se ti to vyřešit?

Ó skvělé, funguje to naprosto perfektně! Díky moc! A myslím, že z tvého seznamu využiji více, je to velmi užitečné!

Teď myslím, že chápu, co tento projekt dělá. Umožňuje/zakazuje always-on VPN připojení na požádání, že? Pokud zapnu always-on, VPN se zapne při startu a znovu mi zablokuje přístup k internetu :slight_smile: Raději bych se tomu vyhnul.

Na mém druhém zařízení dostávám tento error ze shell příkazu:

20.44.28/Variables doreplresult: |connectivity.setAlwaysOnVpnPackage(0,"%package",1)| -> |connectivity.setAlwaysOnVpnPackage(0,"ch.protonvpn.android",1)|
20.44.28/Variables doreplresult: |connectivity.setAlwaysOnVpnPackage(0,"%package",1)| -> |connectivity.setAlwaysOnVpnPackage(0,"ch.protonvpn.android",1)|
20.44.28/E Run Shell: ->
20.44.28/Shell runBackground connectivity.setAlwaysOnVpnPackage(0,"ch.protonvpn.android",1) root: true timeout: -1
20.44.28/Shell start process-thread ID 682
20.44.28/E add wait type Shell1 time 2147483647
20.44.28/E add wait type Shell1 done
20.44.28/E add wait task
20.44.28/E Error: null

Myslím, že jsem dal Taskeru všechna možná oprávnění a root přístup. Co může být špatně?

Ano, používám tento úkol, funguje velmi dobře: Tasker Share

Zkuste vytvořit “Profil > Událost > Vypnutí zařízení”, aby při vypnutí zařízení spustil úkol Universal VPN Stop, který odznakuje always-on připojení.

Takže při příštím startu nic nebude blokovat internetové připojení.

Edit - Podívejte se na komentář níže

Vypadá to, že jsem to neměl. Používám aplikaci Tasker Permissions pro Windows a po udělení všech povolení to začalo fungovat.

Mám stejný problém. Zkontroloval jsem oprávnění Taskeru a všechno je správně. Androidové nastavení dokonce říká “žádná oprávnění nebyla odepřena”. Nevím, co jiného bych mohl udělat, aby to správně fungovalo.

Zdá se, že je potřeba root. Ještě ho nemám.

Tak dobře, to je trochu workaround :slightly_smiling_face: Díky za radu.

Můžete přidat slovo vyřešeno na začátek příspěvku.

Ne, je to v pořádku. Nakonec jsem to rozchodil poté, co jsem nahradil connectivity s vpn_management.

Ano, root je nutný. Nic jiného jsem nenašel.

Ó ano, není možné nastavit, zda chcete blokovat připojení bez VPN?

Nastavte proměnnou %block_no_vpn na 0.