Jak rozumím tomu, Asus RT-AC86U má vestavěnou akceleraci AES Hardware, což ulehčuje procesoru a provádí šifrování na místě, což je povoleno v firmware Merlin. To by mělo zlepšit rychlost internetu přes VPN.
Momentálně mám připojení 400/20 Mbps a brzy přejdu na připojení 1 Gbps. Momentálně používám základní router, který mi poskytl ISP, bez VPN. Chci všechny svá zařízení připojit přes VPN pomocí routeru Asus RT-AC86U.
Takže moje otázka je: Může mi někdo dát nějaké reálné čísla o výkonu tohoto routeru s OpenVPN a firmware Merlin? Byl bych schopen dosáhnout blízko maximální rychlosti mého internetu?
Vím, že je to starý příspěvek, ale zajímalo by mě, jestli nejnovější stock firmware Asus podporuje AES-IN? Chtěl bych nenainstalovat Merlin pro RT-AC86U. (čekám, až mi dorazí)
Pokud připojíte přímo 2 routery ASUS Merlin (OpenVPN bridge) nebo přímo připojíte OpenVPN klienta k routeru, rychlosti UP/DOWN nikdy nepřesáhnou 5 MB/s nebo 40 Mbps přes šifrovaný kanál. Experimentoval jsem s routery s 4jádrovými CPU.
Tyto rychlosti jsou s původním firmwarem (ne s Merlinem), jsou omezené CPU. Můžeš zde vidět, že rychlost VPN (s Merlinem a AES akcelerací) jde daleko nad rychlosti uvedené ve tvém článku.
AC68U - Open VPN - maximálně kolem 24 Mbit / up / down. I když VPN poskytovatel dokáže na Windows aplikaci a CPU pracovní stanice dosáhnout 200 Mbit VPN. Nejpomalejším článkem je v tomto případě CPU routeru a schopnost provádět šifrování na místě.
Stejná VPN, ale místo AC68U je použit AC86U. Nyní jsou rychlosti VPN 140 Mbit.
Bez VPN je připojení 700 Mbit.
VPN poskytovatel může nabídnout pouze 10 MBIT rychlost, pak by mohl AC68U udržet krok.
Ale nepůjde to přes 24 MBIT, protože jeho CPU jsou příliš pomalá na rychlejší VPN. AC66U dokázal jen asi 15 MBit VPN.
To bude hodně omezeno serverem VPN. Pokud chceš VPN pro všechny domácí úkony, jedinou možností je VPS, která ti umožní být blízko gigabitového připojení.
Pokud chceš vzdáleně přistupovat domů přes VPN, jsi na správné cestě, a moje věta o omezeních serveru VPN můžeš ignorovat.
Pokud potřebuješ VPN v USA / EU, která bude ignorovat upozornění DMCA, zakupte buyvm.net. V EU je mnoho možností, ale v USA jich je málo.
Našel jsi dokument, který zcela hovoří o tvém použití, a vygeneroval méně než 200 Mbit. Ptáš se, jestli budeš schopen dosáhnout více než pětinásobku výkonu odkazu, který jsi poslal. Odpověď je ne.