Není to jen jedna e-mailová adresa, která má tento problém, několik e-mailových adres, které používám na Apple Mail už roky, najednou mají problém, že e-maily, které přijímají, “nemají žádný obsah” ke stažení, když mám aktivní Proton VPN. Jsem si jistý na 100 %, že je to VPN, po testování mnoha kontrolovaných změn na svých macích, aktivace VPN je jediná věc, která to způsobila.
Před měsícem jsem zveřejnil dva příspěvky na subredditech Apple 1, 2 a vyzkoušel všechny jejich návrhy, nic jiného tento problém nezpůsobuje ani neřeší, kromě zapnutí/vypnutí Proton VPN.
Moje ProtonVPN je aktuální verze 3.1.4. Protokol je Stealth. Třída NAT je vypnutá a vše ostatní je povoleno.
Je možné, že tyto e-maily načítají „vzdálené obrázky“, které stahují, a pokud máte zapnutý Adblock, může jim zabránit ve načítání nebo jejich servery mohou blokovat jejich připojení. Jen možnost.
Rozhodně je to problém s Apple Mail! Měl jsem s tím problém i u jiných profesionálních schránek, tento OS je čím dál nestabilnější ve srovnání s před 5-10 lety.
Ahoj! Mohl byste upřesnit přesné servery (například CH#10), na kterých tento problém zažíváte? Přetrvává problém u všech serverů, které jste zkoušeli?
Také, máte povolenou funkci NetShield? Pokud ano, zkuste ji vypnout nebo zvolit jinou úroveň ochrany (Neblokovat / Blokovat malware pouze / Blokovat malware, reklamy a sledovače), a uvidíte, jak to půjde.
Nakonec nás neváhejte kontaktovat na https://protonvpn.com/support-form se všemi relevantními detaily, abychom vám mohli dále pomoci správně.
No toto je 100 % problém, který se neobjevuje bez VPN, testoval jsem to v mnoha kontrolovaných podmínkách a také se to nestalo předtím, než jsem začal používat VPN.
Tyto e-maily se již nenahrávají v klientovi, ať dělám, co dělám, i po vypnutí VPN je obsah stále prázdný. Zavřel jsem a znovu otevřel aplikaci Mail, dokonce jsem přestavěl všechny poštovní schránky a tyto e-maily se stále zobrazují bez obsahu, i bez VPN.