Ahoj, hledám náhradu za VPN klienta Viscosity. Moje současné VPN připojení je TCP přes port 443 a je zakryto pomocí OBFS4. Potřebuji klienta, který to podporuje (pluggable transports). Také by bylo dobré, kdyby podporoval macOS Catalina. Máte nějaké nápady?
Také by bylo vhodné, kdybych mohl toto připojení sdílet (nezapomeňte, že mám Mac)
Díky!
Používám Viscosity, ačkoliv ne všechny uvedené funkce, které zmiňuješ, v čem Viscosity selhává?
To můžete udělat s jakýmkoli klientem, pokud jste ochotni použít externí zařízení, například cestovní router s VPN klientem. Toto externí zařízení může také sdílet tunelované připojení s ostatními zařízeními přes wifi nebo Ethernet.
Zkoušel jsi Tunnelblick? Nejsem si jistý, jestli podporuje to, co potřebuješ, ale je to nejpopulárnější OpenVPN klient pro Mac.
Chci upozornit, že Shimo již není podporováno; vývojáři mě informovali, že projekt OpenVPN, který za tím stojí, je zastaralý a už na něm nikdo nepracuje. FYI.
Ano, zkoušel jsem to, ale myslím, že Viscosity je jediný, který podporuje pluggable transports, konkrétně obfs4.
Nejsem příliš obeznámen s obfs4, ale vím, že je možné tunelovat OpenVPN přes SOCKS5 proxy (Shadowsocks) pomocí direktivy socks-proxy s Tunnelblick.