Právě jsem zaplatil za rok Nordpass za 1,49 $ měsíčně. Slyšel jsem o Bitwardenu a zdá se, že nabízí lepší hodnotu ve srovnání s Nordpass. Nordpass nabízí záruku vrácení peněz do 30 dnů. Hledám názory ostatních - mám si zachovat Nordpass nebo přejít na Bitwarden?
Jste na /r/Bitwarden, že? Odpověď je trochu zřejmá, ne? Zkuste raději /r/privacy, pro více… “neutrální” sub.
Ačkoliv možná počkejte, až někdo, kdo už oba vyzkoušel, může posoudit výhody a nevýhody.
Pro mě je Nordpass další LastPass, který čeká na pád. NordVPN byl zasažen už v roce 2018 a podle tohoto článku z CNET z roku 2019, “neinformoval uživatele ani veřejnost o incidentu, dokud ho výzkumník zabezpečení na Twitteru ne donutil, aby informoval o tom, že Nord byl “někdy kompromitován.” Nordův blogový příspěvek následoval zanedlouho.” Ref: https://www.cnet.com/tech/services-and-software/after-the-breach-nord-is-asking-users-to-trust-it-again/
Na rozdíl od Nordu a jiných je Bitwarden open-source a zranitelnosti a exploity jsou pravděpodobněji objeveny (místo potlačení) s rychlejšími řešeními.
Podle mě NordVPN a všechny jeho produkty (které přišly potom) jsou nedůvěryhodné svinstvo.
Už roky používám NordVPN a přestal jsem s ním, když se snažili skrýt porušení bezpečnosti, nejsou příliš transparentní a tolik se zaměřují na reklamu, že mám pocit, že používám svůj blokátor reklam pro společnost, jejíž soukromí důvěřuji. (Pokud to dává smysl)
Takže naprosto bych nikdy nedával svá hesla do Nord. Raději bych šel zpět k psaní na papír.
Opustit je (to znamená mít účet smazán) byla také zatraceně složitá cesta. Požádali mě o posledních 8 (!) číslic mé kreditní karty, kterou jsem použil před 8 lety. Jasně, že jsem ji už neměl.
Naštěstí jsem zaplatil za první předplatné přes PayPal a našel jsem potvrzení o platbě v mých e-mailech.
S výjimkou Proton, která má dobře známou historii ochrany soukromí, bych nikdy nezkoušel správce hesel prodávaný poskytovatelem VPN, včetně Nord. Bitwarden je dobrá volba, protože je dlouhodobě dobře zavedená. Osobně preferuji a používám 1Password, ale je dražší než ty dvě.
Vzhledem k tomu, že Bitwarden je mnohem levnější (nebo dokonce zdarma, pokud vás nezajímají některé pokročilé možnosti 2FA), je volba poměrně zřejmá. Získejte nějaké okrajové řešení správce hesel a dvouletý drahý platební plán nebo získejte jeden z vedoucích open-source správců hesel a platíte vývojářům za kávu nebo používáte zdarma.
Jakákoli společnost, která se tak agresivně propaguje jako Nord, snaží se dostat lidi do tříletých smluv, by měla zvýšit všechna červená vlajka kromě všech dalších komentářů v této diskusi.
Jako subreddit Bitwarden dostanete zde biased názor. Nicméně si myslím, že odpověď je ano. S tím, že je Bitwarden open-source, bychom se neměli nikdy dočkat žádných překvapení, jako jsme měli u LastPass, když nezašifrovalo URL.
Bitwarden je zdarma. Můžete to alespoň vyzkoušet. S bezplatnou verzí získáte téměř všechny skvělé funkce. Já jsem se zaregistroval na WebAuthn a také na podporu projektu.
Tento sub je velmi aktivní a má spoustu milých lidí a můžete klást otázky, když to vyzkoušíte.