Aktualizace opravy MiBox je nyní venku!

Aktualizace opravy MiBox je nyní venku!

Aktualizuji právě teď, risknu to, protože to nemůže být horší než to, co je teď, udělám tovární nastavení po, řeknu vám později, jak to dopadlo.

AKTUALIZACE 1: Uvidíme, stáhla se aktualizace za pár minut, nainstalovala se také během minut, automaticky restartovala několikrát a je hotovo, bez továrního resetu jsem to zkusil, abych zjistil, jestli to něco vyřešilo a mohu s jistotou říct… že nevyřeší nic:
- Pořád je tam chyba v audiu.
- Nemohu zvýšit ani snížit hlasitost na Amazon Prime.
- Alespoň systém není pomalejší než před aktualizací.
- Stále problém s externím úložištěm, nepoznává ho.
Zkusím tovární nastavení, ale nemám od toho přílišná očekávání, jinak jsem dnes chtěl udělat downgrade, ale byl jsem optimistický, když jsem viděl, že je aktualizace.

Omlouvám se za případné chyby, angličtina není můj rodný jazyk.

AKTUALIZACE 2: Dobře, udělal jsem tovární nastavení a výsledky:

• Nemohl jsem nastavit svůj Google účet s telefonem, nepoznal jsem svou WiFi síť 5 GHz, musel jsem všechno nastavit ručně, nakonec se mi podařilo připojit k mé síti 5 GHz,
  • Nemohu ani zvýšit ani snížit hlasitost při přehrávání videa v jakékoli streamovací aplikaci jako Netflix nebo Amazon Prime, jsem nucen používat dálkový ovladač TV, dříve se při stisknutí tlačítek objevovala lišta (i když nic nedělala), ale teď se ta lišta nezobrazuje a dříve to bylo jen u Amazon Prime, ale teď je to u všech.
  • Bluetooth funguje správně, dokázal jsem nakonfigurovat své dva headsety (1 Logitech a 1 Xiaomi), zvuk je slyšet dobře a bez přerušení, a několik herních ovladačů také funguje dobře.
  • Android TV neběží pomaleji než při předchozí aktualizaci, ale stále je pomalejší než s Android 9.
  • Stále nesprávně rozpoznává další úložiště.
  • Wi-Fi funguje dobře a bez přerušení.

Stručně řečeno, alespoň pro mě, nic se nezlepšilo, takže jediná možnost je downgrade. Doufám, že pokud se někdo odváží aktualizovat, bude mít větší štěstí.

Ahoj všichni,

Aktualizoval jsem svůj MiBox. Zdá se, že problém se SPDIF řešil spíše neuspořádaně. Zde jsou některé poznatky:

SPDIF:

• SPDIF je funkční, ale po každém restartu je třeba ruční zásah.

• Musíte přejít do “Device Preferences → Display & Sound,” vybrat možnost Auto a poté přepnout zpět na SPDIF, aby se povolilo 5.1 zvuku. Tento krok je klíčový, zejména při používání streamovacích aplikací jako Netflix, Prime atd.

• Alternativně můžete vybrat možnost Manual a nakonfigurovat ji tak, aby podporovala všechny formáty kompatibilní s vaším AVR/Soundbar.

Xiaomi (Mi) musí tento problém řešit a všichni uživatelé by měli nahlásit.

Indikátor hlasitosti:

• Indikátor hlasitosti mizí, ale to se stává pouze při přehrávání obsahu 5.1.
  • MiBox stále zaznamenává kliknutí, ale ovládání hlasitosti musí být prováděno dálkovým ovladačem zvukového zařízení/TV/AVR.
  • Tato změna je akceptovatelná, protože dříve zobrazovala “Nepodporováno” při pokusu ovládat hlasitost pro obsah 5.1.

Casting:

• Je výrazné zpoždění mezi videem a zvukem, zvláště při přenosu karty prohlížeče na obsah. To je velká nevýhoda.

PIP (Obrázek v obrázku):

• Funkce PIP byla odstraněna, což je matoucí, protože to byla užitečná funkce přítomná v Android 9.

USB Debugging a USB port:

• Povolení ladění USB se zdá, že disableuje USB port, což znemožňuje detekci připojených zařízení. To je významný problém.

Kodi:

• Kodi funguje dobře, včetně odkazů na externí HDD a obsah 5.1, i když je použit nastavení manuálního zvuku, jak bylo zmíněno dříve.

Streamovací aplikace:

• Streamovací aplikace fungují, ale pro funkci 5.1 zvuku je nutné po každém restartu zapnout a vybrat SPDIF, jak bylo zmíněno výše.

Rychlost:

• Poznámka: Neudělal jsem tovární reset.
  • Je patrné zlepšení rychlosti, i když stále nedosahuje výkonu Android 9.
  • Doporučuje se nechat krabici 2-5 minut po restartu, aby si vytvořila cache.

Wi-Fi:

• Připojení Wi-Fi je stabilní, dokonce i sítě 5 GHz.
  • S připojením 100 Mbps zařízení konzistentně zaznamenává 100 Up a 70 Down, což je přijatelné.

Snímek obrazovky:

• Možnost snímku obrazovky je nyní dostupná v dialogu napájení.